Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Kadonneet Ihmiset / Suntuubin sivusto  ja Facebook Kadonneet ihmiset ryhmä

 

Kadonneet Ihmiset

On nyt kaksi mahdollisuutta ilmoittaa kadonneista ihmisistä uudessa Kadonneet Ihmiset Foorumilla Tai uudessa Kadonneet Ihmiset yhteisössä

 (Kadonneet ihmiset - Facebook-ryhmä toimii normaalisti) 

 

 

<--Edellinen 11 / 26 Seuraava-->
pekka tuukkanen 41v 26072004 keski_pohjanmaa.jpg

 
Pekka Tuukkanen 41v. katosi 26.07.2004 Keski-Pohjanmaalla
Pekasta tehtiin illan ja aamun aikana havaintoja niin Kinnulan kirkonkylällä kuin Kinnulan ja Perhon välisellä maantiellä.
Viimeinen havainto on Kinnulan ja Perhon rajalta puoli kuudelta aamulla, jolloin ohi ajanut autoilija tunnisti tien viertä kävelleen Pekan.

Puoli kahdeksalta linja-auto lähti ajamaan samaa tietä pitkin. Sen kuljettaja ei kuitenkaan nähnyt kävelijöitä. Oliko Pekka istunut metsän laitaan huilaamaan vai saanut kyydin?

Pekan kohtalo on yhä mysteeri. Saarijärven poliisi tutki Pekan tapausta katoamisena syksyyn 2006 asti, minkä jälkeen tutkinta siirtyi keskusrikospoliisille.
Krp epäilee, että Pekka on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Toukokuun lopulla vuonna 2008 krp teki vapaaehtoisten avustuksella laajoja maastoetsintöjä alueella, jolla Pekka viimeisen kerran nähtiin. Miehestä ei löytynyt jälkeäkään.


Lapio ja poltettu auto

Viime elokuussa Pekan tapaus oli esillä Yle TV2:n Kadonneet-ohjelmassa.
Ohjelman jälkeen poliisi sai kiinnostavan vihjeen: Perhon kylältä lähtevän Penningintien maastosta oli löytynyt Fiskarsin teleskooppivartinen lapio.

- Kaipaamme tietoa siitä, miten tällainen lapio on sinne päätynyt.
Onko joku hukannut sen, tai onko se viety joltakulta, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Uusimäki keskusrikospoliisista sanoo.

Toinen poliisia kiinnostava seikka on samalta seudulta löytynyt poltettu ajoneuvo.
Harmaa 1980-luvun Honda Accord -merkkinen henkilöauto otettiin luvatta käyttöön Alavetelissä heinäkuun alkupäivinä 2004.
Kaksi viikkoa Pekan katoamisen jälkeen auto löytyi poltettuna Penningintien varresta.

- Emme ole saaneet suljettua pois sitä, etteikö auto liittyisi Pekan katoamiseen.
Kaipaamme edelleen tietoja auton liikkeistä: Kuka tai ketkä sillä ovat liikkuneet ja missä.

Toiveet korkealla

Poliisi ei osaa varmasti arvioida, miksi Pekka lähti heinäkuisena iltana pitkälle, kohtalokkaalle kävelyreissulleen.

- Kyläpaikassa on jonkin verran nautittu alkoholia.
Voi olla, että pientä riitaakin on ollut, mutta mikään ei viittaa siihen, että tämä seurue liittyisi katoamiseen.
Hänet on nähty ihan yksin kävelemässä, rikoskomisario Uusimäki kertoo.

Uusimäen mukaan Pekan katoaminen on ollut koko ajan aktiivisessa tutkinnassa, ja toiveet ovat korkealla.

- Uskomme, että pienikin vihje voi olla ratkaiseva vielä näin monen vuoden jälkeenkin.
On mahdollista, että Pekan kohtalosta tietää sellainenkin henkilö, joka ei ole itse tehnyt Pekalle mitään.
Toivomme, että sellaisetkin henkilöt kertoisivat tietonsa.


Pekkaa jäi kaipaamaan hänen läheinen veljensä Raimo Tuukkanen, jota Iltalehti haastatteli keväällä 2008.

- Koko ajan olen uskonut, että Pekka vielä löytyy. Täytyyhän hänen jossain olla, Raimo Tuukkanen sanoi.

Pekan katoamiseen liittyvistä tiedoista voi soittaa numeroon 071 878 5615.

Poliisin saamista uusista vihjeistä uutisoi ensimmäisenä sanomalehti Keskisuomalainen.
Havainnot poliisille
**
Uutinen 26.3.2011
Lähes seitsemän vuoden takaisen Pekka Tuukkasen katoamismysteerin tutkinnassa uusi käänne – surmasta epäilty vangittiin
"Keskusrikospoliisin Vaasan yksikkö uskoo saaneensa arvokasta lisäntietoa liki seitsemän vuotta sitten kadonneen perholaisen Pekka Tuukkasen kohtalosta. Tähän liittyen Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi perjantaina vähän yli 50-vuotiaan kokkolalaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä taposta.
Epäilty otettiin kiinni tiistaina marketista Kokkolassa.
Vangitsemista vaati rikoskomisario Mikko Uusimäki, jonka esityksestä asia istuttiin suljetuin ovin. Käräjätuomari Anneli Kourilehto perusteli salaamista tutkinnallisilla syillä.
Epäiltyä puolustanut asianajaja Hannu Kaitaluoma kiisti ehdottomasti päämiehensä syyllistyneen henkirikokseen kesällä 2004. Heti istunnon päätyttyä hän kanteli vangitsemisesta Vaasan hovioikeuteen, koska ei hyväksynyt näytöksi mitään vastapuolen perusteluita.
Tuukkanen häipyi jäljettömiin aamuyöllä puoli kuuden maissa 26. helmikuuta 2004. Viimeisen kerran hänet havaittiin Kinnulan Lampisuolla. Tuolloin 41-vuotiaan miehen nähtiin kävelevän ja liftaavan 43 kilometrin taivalta Perhoon.
Toukokuun viimeisessä viikonvaihteessa 2008 Tuukkasen löytämiseksi järjestettiin katomaispaikan ympäristössä laaja etsintä, mutta se päättyi tuloksitta.
Tuukkasen mysteeri kuulu Suomen tunnetuimpiin selvittämättömiin katoamisiin. Asia on ollut aika ajoin julkisuudessa valtakunnallisestikin. Esimerkiksi TV2 lähetti viime elokuussa Kadonneet-ohjelman, jossa käsiteltiin epäilyjä Tuukkasen joutumisesta henkirikoksen uhriksi.
Viimeksi KRP tiedotti asiasta joulun alla, kun tutkijat pyysivät havaintoja harmaasta porrasperäisestä Hondasta. Auto oli anastettu Alavetelin Seljesistä, minkä jälkeen se nähtiin ainakin Kokkolassa ja lopulta poltettuna läheltä Tuukkasen katoamispaikkaa"
http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1220/269017/Surmasta-ep%C3%A4ilty-vangittiin
**

 

Seitsemän vuotta sitten Pekka Tuukkanen istui iltaa Kinnulassa, Hiilingin kylässä. Talosta oli varattu hänelle yösija, mutta jostain syystä Tuukkanen päätti poistua paikalta ja vieläpä jalkaisin. Matkaa kotiin, Perhoon, oli kilometritolkulla ja se vain piteni, koska mies kääntyi jo ensimmäisestä risteyksestä väärään suuntaan.

Tuukkanen pysähtyi kyselemään oikeaa reittiä tien varsien taloista ja löysi lopulta oikean suunnan. Viimeinen havainto kadonneesta on läheltä Perhon rajaa. Havainnon teki ohiajanut rekkakuski maanantaina 26.7.2004 klo 05.30 aamulla. Jäljet päättyvät tähän eivätkä useat laajat maastoetsinnät ole tuottaneet mitään tulosta. Pekka Tuukkasen kohtalo on säilynyt mysteerinä lähes seitsemän vuotta.

Käänne

Pari viikkoa Pekka Tuukkasen katoamisen jälkeen Perhosta, Penningintieltä löytyi poltettu Honda Accord EX 2.0, vm -87. Jo esitutkinnan alkumetreiltä poliisia on kiinnostanut, ketkä autolla ajelivat, missä ja kuka sen poltti? Osaan kysymyksistä tutkijat ovat hiljan saaneet vastauksia, mutta monta tärkeää palasta puuttuu edelleen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maaliskuun lopulla tänä vuonna poliisi otti kiinni kaksi keski-ikäistä kokkolalaismiestä. Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi miehet todennäköisin syin epäiltynä Pekka Tuukkasen taposta. Molemmat ovat kiistäneet syyllisyytensä henkirikokseen. Vangitut miehet ovat kuuluneet neljän hengen seurueeseen, joka ajeli Hondalla Tuukkasen katoamisyönä. Lisäksi he ovat myöntäneet olleensa paikalla, kun auto poltettiin.

 

Kysymykset

Poliisi kaipaa yleisöltä havaintoja Hondan liikkeistä katoamispäivältä 26.7.2004. Lisäksi tutkijoita kiinnostaa, millainen porukka autolla kurvaili. Näiden lisäksi uudet käänteet ovat herättäneet uusia kysymyksiä.

Poliisin tietojen mukaan Hondalla ajeli neljän hengen seurue. Auton polttamisen jälkeen porukka on saanut kyydin Pahkalammen metsästysmajalle. Maja on vaikean taipaleen pää ja niinpä seurue pysähteli kysymään reittiä. Poliisi toivoo, että porukkaa opastaneet tai siitä jotain tietävät ilmoittautuisivat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neljän hengen seurue viipyi Pahkalammin metsästysmajalla yön tai kaksi. Seuraavan merkin itsestään he jättivät poistuessaan sieltä. Paluumatka piti taittaa jalan ja niinpä seurueeseen kuulunut tukevahko nainen jättäytyi muista jälkeen. Hän sai kyydin yhdeltä tai useammalta metsässä liikkuneelta henkilöltä. Poliisi toivookin nyt, että tukevahkoon naiseen törmänneet tai häntä kyydinneet ihmiset kertoisivat kaikki tietonsa tutkijoille.

Auta selvittämään seitsemän vuotta vanha henkirikos.

071 878 56 15

http://ohjelmat.yle.fi/poliisitv/haemme_vihjeita

 

 |
08.04.2011 22:01 (Webmaster) Tiedossa on, lehtitieto on hieman väärässä, siitä että kaksi epäiltyä on vangittu todennäköisin syin, eikä vain yhtä.
11.04.2011 16:19 (ss) molemmat miehet on kokkolasta,ja molemmilla on väkivalta tausta..
16.07.2013 12:42 (etsijä) Jos etsittävä on löytynyt, poistakaa tämä katoamisilmoitus!

Yksityinen viesti
Roskapostisuojaus: Paljonko on viisi plus neljä?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
©2019 Kadonneet Ihmiset - suntuubi.com